Selo moje sve me tebi zove

Preminuli 2016. godine

0 4.634
U četvrtak 29. 12. 2016. godine na mjesnom groblju u Grebnicama sahranjena je Ruža (Bartola) Đekić, rođena Mamuzić iz Bazika. Sahranu i svetu misu zadušnicu predvodio je župnik fra Mićo Živković. Uz rodbinu, na posljedni počinak pokojnu Ružu ispratili su mještani Bazika. Ruža je umrla u Njemačkoj gdje je živjela duži niz godina.
U srijedu 30.11.2016. godine sahranjen je Jozo Tomušić (1973. – 2016.). Jozo je preminuo 25.11.2016. godine nakon teške bolesti. Na posljednji počinak Jozo je ispraćen od rodbine, prijatelja i brojnih sumještana. Po prohladnom vremenu sahranu je predvodio mjesni župnik fra Mićo Živković koji je nakon sahrane služio i misu zadušnicu zajedno sa velečasnim Markom Tomušićem.
Napustio nas je i Marko Gundić (1937.-2016.) U petak 07. listopada 2016. sahranjen je Marko Gundić dugogodišnji prakatur i zvonar na našpj župi. Marko je sahranjen na mjesnom groblju u Grebnicama. Ukop i misu zadušnicu služio je mjesni župnik fra Mićo Živković uz koncelebraciju fra Frane Oršolića i Blaža Markovića. Osim njih Marka su na posljednji počinak došli ispratiti i fra Anto, fra Pero i fra Bono. Uz rodbinu shrani je nazočio veliki broj mještana Bazika.
Umro je najstariji stanovnik Bazika. U 85. godini života, nakon kratke bolesti preminuo je Ivo Mijić – Brkin (1931.-2016.). Ivo je sahranjena u ponedjeljak 01. kolovoza 2106. godine na mjesnom groblju u Grebnicama. Ukop i misu zadušnicu nakon sahrane služio je župnik fra Mićo Živković.

Uz obitelj i rodbinu sahrani je nazočio je veliki broj mještana Bazika i Grebnica koji su Ivu ispratili na posljednji počinak.

U četvrtak 21. 07. 2016. godine sahranjena je Lukrecija Tomušić (1935.-2016.). Lukrecija je umrla u 82. godini života. Sahranu i misu zadušnicu predvodio je župnik fra Frano Oršolić. Lukreciju su na posljednji počinak uz rodbinu ispratili brojni mještani naše župe.
U nedjelju 12. lipnja 2016. godine sahranjen je Zvonko Šime Lukač (1969.-2016.) Zvonko je okončao život suicidom u svojoj 47. godini života. Zvonko je sahranjen na mjesnom goblju u Grebnicama u 17, sati. Nakon sahrane služena je misa zadušnica. Sahranu i misu predvodio je župnik fra Frano Oršolić. Na posljednji ispraćaj Zvonki uz brojnu rodbinu došli su mnogi sumještani, kao i prijatelji iz Domaljevac, Grebnica i drugih mjesta. Još jedna sahrana koja će biti upamćena po velikom broju nazočnih. Zvonko je već treća osoba u Baziku koja je u zadnje dvije godine počinila suicid.
Dana 05. lipnja 2016. godine preminula je Lucija Čičković (1937.-2016.) Lujka je preminula u 79. godini života, a sahranjena je na mjesnom groblju u Grebnicama u utorak 07. lipnja 2016. godine u 14,00 sati.
U 84. godini života, nakon duge i teške bolesti preminuo je Pejo Dujmenović. Pejo je umro u obiteljskoj kući u Baziku dana 17.05.2016. godine, a sahranjen je sutradan na mjesnom groblju u Grebnicama. Ukop i misu zadušnicu nakon sahrane služio je župnik fra Frano Oršolić.

Uz obitelj i rodbinu sahrani je nazočio veliki broj mještana Bazika, kao i prijatelji obitelji pokojnika.

U četvrtak 12. svibnja 2016. godine sahranjen je Iljo Šimić (Mile Brljkov). Mile je umro u svojoj 67 godini života. Sahranjen je na mjesnom groblju u Grebnicama. Osim obitelji i rodbine sahrani je prisustvovala i nekolicina mještana Bazika. Nakon sahrane sv. misu zadušnicu služio je župnik fra Frano Oršolić. Nakon mise ručak za sve ukopnike priređen je u restoranu Yimor u Domaljevcu.
U srijedu 13. travnja 2016. godine sahranjena je Mara Dujmenović (rođ. Brkić). Mara je preminula u 53. godini života od posljedice moždanog udara (aneurizma). Mara je sahranjena na mjesnom groblju u Grebnicama. Na posljednji ispraćaj Mari došli je brojna rodbina, prijatelji, kolege s posla i mještani Bazika, Grebnica i Domaljevca. Misu zadušnicu predvodio je fra Frano Oršolić uz službu još 4 svećenika. Bazik u novijoj povijesti nije upamtio ovako veliku sahranu. Na misi zadušnici crkva je bila puno kao na Velikoj misi na Uskrs ili Božić. Komemorativni govor kolegici Mari održala je doktorica Ivana Josić iz domaljevačkog Doma zdravlja.
U petak 11. siječnja 2016. godine na mjesnom groblju u Grebnicama sahranjena je Mara Lukač (rođ. Gundić). Mara je bila rođena 1932. godine. Uz članove obitelji sahrani je nazočio veliki broj mještana Bazika. Misu zadušnicu, odmah nakon sahrane, služio je župnik fra Frano Oršolić. Okrijep za ukopnike priređen je u restoranu Yimor na koji se odazvao veliki broj ukopnika.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.