Selo moje sve me tebi zove

Novi spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu

0 1.864

Ovih dana će otpočeti izmještanje spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata koji već godinama stoji na neprikladnom mjestu uz samu prometnicu ispred starog doma.

Nova lokacija spomenika bit će na sadašnjoj zelenoj površini ispred novog mjesnog doma.

Izgradit će se potpuno novi spomenik, ali će dizajnerskim rješenjem biti isto kao kod sadašnji postojeće spomenik. S tim da će prostor oko spomenika biti bolje uređen, jer to nova lokacija omogućava.

Novi spomenik će biti smješten na središnjem dijelu platoa ispred novog doma i bit će popločanom stazom povezan s glavnom prometnicom. S obje strane spomenika bit će postavljene klupe za sjedenje pored kojih će biti postavljena i dva stupa noćne rasvjete. Sredstva za izgradnju novog spomenika osigurana su preko Vlade ŽP.

Kako će sve izgledati najbolje se vidi iz screenshotovo nacrta iz projektne dokumentacije. Uz grafičko rješenje spomenika i okolice donosimo i troškovnik ukupne izgradnje spomenika.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.