Selo moje sve me tebi zove

Koliko nas ima?

0 764

Koliko nas danas ima u Baziku nije baš jednostavno utvrditi, ma koliko se to u prvi mah činilo prostim. Oni koji su vječiti optimisti brojeći stanovnike Bazika nekako dođu do brojke od tristotinjak žitelje. Za potrebe našeg portala izbrojali smo manje.

Ipak relevantan pokazatelj je popis stanovništa kojeg očekujemo uskoro pa ćemo točno znati koliko nas ima.

Izvod iz popisa 1991. godine

Ukupno stanovnika u Baziku 539

Hrvati Srbi Yugosloveni Ostali
526 6 4 3
97.58 % 1,11% 0,74% 0,55%

Preuzeto sa http://bs.wikipedia.org/wiki/Bazik

Daleka 1991. kada je zadnji put službeno izvršen popis stanovništva, a koji je i danas relevantan, stvara sasvim pogrešnu sliku pravog stanja i trenutne brojnosti mještana u Baziku. Po slobodnoj procjeni danas (2012.) u Baziku živo oko 270 mještana. Ta brojka je u svakom slučaju irelevantna. (vidi više ovdje)

U Baziku je ukupno 30 različitih prezimena koji produciraju oko 130 obitelji. Međutim, prezimena: Pepunić. Matuzović, Kesić, Leovac, Anđić, Gundić i vjerojatno još neka su izumrla. Više u Baziku nema obitelji s tim prezimenima. Isto tako postoje prezimena sa samo jednom obitelji što nimalo ne ohrabruje.

Nakon objave rezultata zadnjeg službenog popisa stanovništva objavit ćemo nove statističke podatke za MZ Bazik.

Za BAZIK.info priredio – Perica Dujmenović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.