Selo moje sve me tebi zove

FOTO: Na svadbenoj fešti kod Lucije Lukač

0 839

Ove godine imamo svatova u selu kao malo koje godine. Nije skoro bilo ovoliko udaja djevojaka i ženidbe mladića. Nažalost s većine svadbi nemam forografije da ih mogu objaviti na ovoj stranici.

Nisam hto biti toliko napadan da pored službenih fotografa smetam sa svojom kamerom tako da sam ostao uskraćen za mnoštvo slika iz naših svatova. Da je tko bio zainteresiran da mu objavimo pokuju fotku sa svadbe valjda bi mi posalo koju i ja bih to rado postavio na stranicu. Kako nije, ostaje da zaključimo da nikomu nije do eksponiranja. I takve odluke treba poštovati.

Da pišem ovdje o svatovima i kako je bilo u kojim držim da nema potrebe, jer smo gotovo svi bili u svim od njih pa znamo kako je bilo. Uglavnom, kod svih je bilo odlično i nema se tu što posebno izdvajati. Možda i ima detalja koji bi se mogli istaći, ali ostavit ćemo te detalje nekima drugima i nećemo ovdje stvarati seoske tračeve. Osobno, meni je svugdje bilo OK i baš mi je drago zbog toga.

Nažalost, nisu svi pravili svadbu ovdje. Neki su su se ženili i feštali u Hrvatskoj, neki u Njemačkoj ili gdje već jesu.

Jedna od onih svadbenih fešti koje sam ipak uspio zabilježiti kamerom je ona od Lucije Lukač. Đurine (Coline) i Ivankine kćerke. Lucija se udaje u Zagreb, a u Baziku je priredila feštu za Bazičane i rodbinu koji neće moći do Zagreba.

Nema nas u Baziku puno, ali ono što nas ima bilo je na fešti kod Cole. Veselo i krajnje opušteno. Fešta u dvorištu kakve smo nekad znali imati. Oslobođeni od uštogljenih restorana i uvjetno rečeno manje poznatih gostiju kojih neuzbježno ima u svakim svatovima, a zbog kojih se mnogi pomalo ustručavaju i teško im se opustiti, u dvorištu kod Cole bila je sasvim druga atmosfera. Mara Buba Dara zabavljala je vesele Bazičane i uz dobro ohlađen Pan i Žuju sve je bilo veselo i zabavno.

Ovdje donosimo svega par slika ispod šatora dok veću galeriju slika sa iste fešte možete naći  OVDJE

Nažalost, nisam ponio kameru odmah pa nisam uspio slikati kada je sve bilo krcato i puno. Nadam se da mi zbog toga nitko neće zamjeriti.

Sa nekim drugim vijestima i zanimljivostima iz Bazika i okoline javimo se uskoro.

Za BAZIK.info Perica Dujmenović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.