Selo moje sve me tebi zove

Dvije svadbe u Baziku

0 1.413

Evo konačno da se i u Baziku nešto desi, a što će pobuditi znatiželju šireg kruga naših mještana. Nije baš da nemamo nikakvih događaja, ali kada su svadbe u pitanju onda svaka druga vijest prelazi u kategoriju niže. Nažalost svadbe su nam rijetkost.

Znali smo ih imati po nekoliko u toku godine, a sada se sve svelo na jednu svadbu ili dvije. No, ne treba biti pesimista, iako su vremena takva, u Baziku ima još dosta mladića i djevojaka i svadbi će biti sigurno. Nećemo nikoga siliti ni požurivati. Sve u svoje vrijeme.

U subotu smo imali čak dvije svadbe. I eto potrefilo se da baš obje budu u isti dan. A bolje je i to nego da ih nemamo.

Katarina Iljazović kći Jakoba i Mare Iljazović udala su u Grebnice za Josu Maroševića. A naš Bazičanin Vilijam Šimić sin Marka i Nevenke Šimić oženio se iz Kostrča.

Iljazovići su svoj dio svadbe organizirali u svom dvorištu, na tradicionalan način, dok je obitelj Šimić središnju svečanost svadbe imala u restoranu Dvor u Tolisi.

Kako je bilo u kojoj svadbi i što je tko kome rekao. Je li tko u čemu pogriješio… Prigovara li se komu šta i slično to ćete morati saznati drugim, vjerujem uhodanim šemama. Osobno se ne mogu i ne želim baviti tračevima, ali zato mogu napraviti pokoju fotografiju pa vam s njima dočarati atmosferu i na jednoj i na drugoj svadbi.

Kada su u pitanju slike i tu sam imao ograničenja. Zapravo nisam mogao u isto vrijeme biti na oba mjesta. Tako da sam napravio kompromis. Po danu sam bio na prvoj svadbi, kod curske kuće (Iljazović), a navečer sam bi u drugoj svadbi kod Šimića tako da sam uspio slikati što sam uspio. Vjerujem dovoljno jer sam pripremio pozamašne galerije slika sa obje svadbe.

Prvu galeriju slika sa svadne Katarine Iljazović možete vidjeti OVDJE.

A galeriju slika iz Dvora sa svadbe od Vilija možete vidjeti OVDJE.

Fotografije i tekst: Perica Dujmenović – BAZIK.info

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.