Selo moje sve me tebi zove

Dobrodošli na novi BAZIK.info

0 1.215

Poštovani posjetitelji našeg portala, poštovane Bazičanke i Bazičani ma gdje se nalazili predstavljamo vam novo, peto, izdanje naše web stranice. Krenuli smo prije 10 godina i evo sada za mali jubilej pustili smo u pogon osvježenu verziju bazičke web stranice.

Da ne bi bilo zabune nije jubilej uzrok redizajna stranice, mada se sve lijepo uklopilo kao i da jeste. Imali smo tehničkih poteškoća s pojedinim modulima na prethodnoj stranici. Nismo ih mogli riješiti na zadovoljavajući način te smo (sam) donijeli odluku da izradimo novu stranicu i to na sasvim drugoj platformi za razliku od 4 prethodne varijante stranice.

Odlučili smo se za jednostavnije dizajnersko rješenje, jer smatramo da jedna ovakva stranica i ne treba ništa složenije. Prije svega važan je sadržaj, a njega teško zanavljamo, jer teško dolazimo do relevantnih informacija, a i nema ih baš puno.

Uz sav moj trud glede održavanja web stranice nedostaje mi više slobodnog vremena da se mogu posvetiti novom sadržaju. Zato, po tko zna koji put, pozivam sve koji hoće i koji mogu da nam pošalju svoje tekstove, fotografije, svoje priče, rado ću ih objaviti na našem portalu.

Raselili smo se svugdje po svijetu i kontakti među nama sa zamrli. Najbliža rodbina se čuje telefonom, nekakvog kontakta ima na društvenim mrežama, ali to nije dovoljno da međusobno saznamo informacije o nama. Gdje smo, što radimo, što ima novog kod svih nas. Bilo bi lijepo kada bi se sami organizirali i zajedničkim snagama ovaj portal učinili zanimljivijim i sadržajnijim.

Da nemamo svoj portal onda bi sigurno glavna tema bila; eh, da nam je naš portal pa da na jednom mjestu prikupljamo svoju građu. Pitajte mnoge druge, koji nemaju svoje portale, kako se rastope od sreće kada im netko na Facebooku objavi nešto o njihovom rodnom mjestu.

Možda ovaj portal nekima teško pada… Nikoga nećemo siliti, a još manje moliti. Neka svatko svojom stranom ide, ne bilo im zamjereno.

Ono što mogu obećati našim posjetiteljima, a ima ih 5 x više nego nas Bazičana da ću osobno ustrajati da se ovaj portal održi i dalje. Dok je moje malenkosti na ovom dunjaluku bit će i našeg portala. Osim što je realno moguće, možda da me financijske prilike natjeraju da odustanem od svega, jer portal ima svoj trošak kojeg evo sam podmirujem 10 godina.

Neću ulaziti u priču treba li Bazik imati svoju službenu web stranicu. O tme neka misle i odlučuju drugi. Ovaj portal je plod mog entuzijazma i sav sadržaj na portalu je neslužbeni te nikoga ne obvezuje.

Primijetili ste da smo promijenili i zaštitni znak. Logo portala smo ostavili gotovo istovjetan. Malo smo morali poigrati se s bojama kao bi vizualno bolje legao na ovaj dizajn. Ali onaj znak lava je nešto novo. Ovo je naš alternativni prijedlog grba za Bazik (kad nema službenog neće nam škoditi ni ovaj neslužbeni). Totalno odudara od klišeiziranih grbova na koje smo navikli. No, samo obrazloženje, a mislim da ga i te kako treba dati naći će se u sljedećem našem tekst kojeg možete očekivati za koji dan.

Poštovani posjetitelji, dragi Bazičani i svi koji rado posjećujete naš portal u nadi da ćemo razmjenjivati informacije i omogućiti da se ovaj portal održi srdačno vas pozdravljam/o.

Perica Dujmenović – BAZIK.info

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj koji postate u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaj vaših objava.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.