BAZIK.info, Bazik 2, Domaljevac, 76233 FBiH

Aktualno

Dvije svadbe u Baziku

Dvije svadbe u Baziku

Evo konačno da se i u Baziku nešto desi, a što će pobuditi znatiželju šireg kruga naših mještana. Nije baš da nemamo nikakvih događaja, ali kada su svadbe u pitanju onda svaka druga vijest prelazi u kategoriju niže. Nažalost svadbe su nam rijetkost.

Znali smo ih imati po nekoliko u toku godine, a sada se sve svelo na jednu svadbu ili dvije. No, ne treba biti pesimista, iako su vremena takva, u Baziku ima još dosta mladića i djevojaka i svadbi će biti sigurno. Nećemo nikoga siliti ni požurivati. Sve u svoje vrijeme.

U subotu smo imali čak dvije svadbe. I eto potrefilo se da baš obje budu u isti dan. A bolje je i to nego da ih nemamo.

Katarina Iljazović kći Jakoba i Mare Iljazović udala su u Grebnice za Josu Maroševića. A naš Bazičanin Vilijam Šimić sin Marka i Nevenke Šimić oženio se iz Kostrča.

Iljazovići su svoj dio svadbe organizirali u svom dvorištu, na tradicionalan način, dok je obitelj Šimić središnju svečanost svadbe imala u restoranu Dvor u Tolisi.

Kako je bilo u kojoj svadbi i što je tko kome rekao. Je li tko u čemu pogriješio... Prigovara li se komu šta i slično to ćete morati saznati drugim, vjerujem uhodanim šemama. Osobno se ne mogu i ne želim baviti tračevima, ali zato mogu napraviti pokoju fotografiju pa vam s njima dočarati atmosferu i na jednoj i na drugoj svadbi.

Kada su u pitanju slike i tu sam imao ograničenja. Zapravo nisam mogao u isto vrijeme biti na oba mjesta. Tako da sam napravio kompromis. Po danu sam bio na prvoj svadbi, kod curske kuće (Iljazović), a navečer sam bi u drugoj svadbi kod Šimića tako da sam uspio slikati što sam uspio. Vjerujem dovoljno jer sam pripremio pozamašne galerije slika sa obje svadbe.

Prvu galeriju slika sa svadne Katarine Iljazović možete vidjeti OVDJE.

A galeriju slika iz Dvora sa svadbe od Vilija možete vidjeti OVDJE.


Isprika posjetiteljima našeg portala. Obje galerije su bile postavljene da ih mogu vidjeti samo registrirani korisnici s Google računom uz obveznu prijavu. Ispravili smo to ograničenje i sada su galerije vidljive svim korisnicima bez obveze prijave.

Fotografije i tekst: Perica Dujmenović - BAZIK.info


  Svadba , Bazik
 1302,    11  Tra  2016 ,   Aktualno

BAZIK.info O nama

bazik logo uski

Web stranica www.bazik.info je neslužbeni web portal mjesta Bazik. Više o nama u rubrici Impressum.

Pratite nas na društvenim mrežama.

Kontakt

Bazik, ulica Posavskih branitelja br. 2 Domaljevac 76233, Telefoni: +387 (0)70 360-484: +387 (63) 820-370